money tourism copyright photo
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Περιοχή “απλού κινδύνου” Covid η Ελλάδα για την Γερμανία | Σύσταση αποφυγής τουριστικών ταξιδιών

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Με ανακοίνωσή τους πριν από λίγο στην Γερμανία οι αρμόδιες αρχές (υπουργείο Εξωτερικών και Robert Koch Institut) γνωστοποίησαν ότι Ελλάδα, Ολλανδία και η πρωτεύουσα Κοπεγχάγη της Δανίας, μετακινούνται στις περιοχές “απλού κινδύνου κορονοϊού”, από τις 18 Ιουλίου, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού και συστήνουν να αποφεύγονται τα τουριστικά ταξίδια.

Προς το παρόν δεν επιβάλλεται καραντίνα ενώ συνεχίζει να ισχύει η ανάγκη επίδειξης rapid test κατά την επιστροφή στη Γερμανία για τους μη εμβολιασμένους ή όσους δεν έχουν νοσήσει και αναρρώσει από κορονοϊό, όπως ισχύει και σήμερα.

Πρόκειται για μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη, η οποία -προς το παρόν- εκτιμάται ότι δεν θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στις κρατήσεις, αφού δεν αλλάζουν οι όροι επιστροφής, πλην όμως είναι ένα ηχηρό καμπανάκι, αναφορικά με τον επιδημιολογικό “κατήφορο” και τους πλημμελείς ελέγχους στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες στο «πορτοκαλί» επίπεδο τέθηκαν οι περιοχές Μυκόνου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και οι δήμοι Ίου, Θήρας και Πάρου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά,  σημαίνοντας έτσι -καθυστερημένο- γενικό συναγερμό στις Αρχές της χώρας. Μάλιστα όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός, “…στις περιοχές αυτές και αρχής γενομένης από το Σάββατο 17 Ιουλίου, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο δυο φορές την εβδομάδα. Μια φορά με τη μέθοδο του self test και μια με αυτή του rapid. Με ταυτόχρονη υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Υποχρέωση για testing δυο φορές την εβδομάδα, μια με τη μέθοδο του self test και μια με rapid αφορά, και στα μη εμβολιασμένα μέλη των πληρωμάτων επιβατηγών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων. Το μέτρο είναι ξεκάθαρο και αποσκοπεί στην προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους και στον περιορισμό της διασποράς του ιού”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας που υπάρχει στη Γερμανία, επικοινώνησε με κορυφαίους tour operators της χώρας, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την ανησυχία, πλην όμως είπαν ότι σε πολιτικό επίπεδο δεν υπήρχε κάτι που να υποδηλώνει κάποια αρνητική εξέλιξη…

Ακόμη, πρέπει να τονιστεί ότι η Ισπανία έχει συμπεριληφθεί επίσης στις “απλές περιοχές κινδύνου”, ενώ η Κύπρος στις περιοχές υψηλού κινδύνου.

Τι αναφέρουν οι ανακοινώσεις

Όπως αναφέρει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, “η εξάπλωση του COVID-19 μπορεί επιπλέον να οδηγήσει στην Ελλάδα σε περιορισμούς της διεθνούς εναέριας και ταξιδιωτικής κυκλοφορίας και σε βλάβη της δημόσιας ζωής και δεν συστήνονται περιττά τουριστικά ταξίδια στην Ελλάδα από τις 18 Ιουλίου 2021″.

Και συνεχίζει: “Στην Ελλάδα ο αριθμός των νέων λοιμώξεων είναι περισσότερες από 50 περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους σε διάστημα επτά ημερών, γι ‘αυτό η χώρα κατατάσσεται ως περιοχή κινδύνου από τις 18 Ιουλίου 2021”.

Αντιστοίχως το Robert Koch Institut, αναφέρει:

“Νέες περιοχές απλού κινδύνου – περιοχές με αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης SARS-CoV-2:

Δανία – οι περιοχές του Hovedstaden και των Νήσων Φερόε θεωρούνται πλέον περιοχές με εύκολο κίνδυνο.

Η Ελλάδα θεωρείται πλέον απλή περιοχή κινδύνου.

Οι Μαλδίβες θεωρούνται τώρα μια απλή περιοχή κινδύνου (προηγουμένως υψηλή περιοχή επίπτωσης).

Η Μιανμάρ θεωρείται πλέον μια απλή περιοχή κινδύνου.

Οι Κάτω Χώρες – ολόκληρες οι Κάτω Χώρες (συμπεριλαμβανομένου του Sint Maarten) – με εξαίρεση τα υπερπόντια μέρη του Βασιλείου των Κάτω Χωρών Bonaire, Sint Eustatius, Saba, Aruba και Curacao – θεωρούνται τώρα ως μια απλή περιοχή κινδύνου.

Η Σρι Λάνκα θεωρείται τώρα μια απλή περιοχή κινδύνου (προηγουμένως υψηλή περιοχή επίπτωσης).

Η Ταϊλάνδη θεωρείται πλέον απλή περιοχή κινδύνου”.

Η ταξινόμηση ως χώρα κινδύνου βασίζεται σε κοινή ανάλυση και απόφαση του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εξωτερικών και του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών, Κτιρίων και Εσωτερικών Υποθέσεων.

Η ταξινόμηση ως απλή περιοχή κινδύνου βασίζεται σε αξιολόγηση δύο σταδίων. Πρώτα απ ‘όλα, καθορίζεται σε ποιες πολιτείες / περιοχές υπήρχαν περισσότεροι από 50 πρόσφατα μολυσμένοι άνθρωποι ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες επτά ημέρες. Σε ένα δεύτερο βήμα, ποιοτικά και άλλα κριτήρια χρησιμοποιούνται για να καθοριστεί εάν, για παράδειγμα, χώρες / περιοχές που ονομαστικά υπερβαίνουν ή πέφτουν κάτω από την καθορισμένη οριακή τιμή διατρέχουν, ωστόσο, κίνδυνο μη αυξημένου ή αυξημένου κινδύνου μόλυνσης. Για τα κράτη μέλη της ΕΕ, ο χάρτης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), κατανεμημένος ανά περιοχή, έχει ληφθεί υπόψη από την 44η ημερολογιακή εβδομάδα.

Η Γερμανία κατέγραψε 1.456 νέες μολύνσεις από COVID, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό της χώρας σε 3.741.781, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI) για μολυσματικές ασθένειες. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 18 σε 91.337.

ksd PRIMAGEL
adv
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *