zorbas

Συνεχίζεται η δικαστική αντιπαράθεση για το Zorbas Village

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η δικαστική αντιπαράθεση μεταξύ Βαμιεδάκη – Παπακαλιάτη, για το Zorbas Village, με συνεχείς δικαστικές αποφάσεις, κάποιες εκ των οποίων αναιρούν προηγούμενες και χωρίς να διαφαίνεται πότε θα ξεκαθαρίσει το θέμα οριστικά.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η τελευταία δικαστική απόφαση, πριν από λίγες ημέρες, δικαίωσε την πλευρά Βαμιεδάκη και με προσωρινή διαταγή η διοίκηση του ξενοδοχείου, επανέρχεται στη εταιρία FRYDA, συμφερόντων Βαμιεδάκη.

vamiedakispapakaliatisΩστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο της ΑΝΙΣΑΡΑΣ ΑΕ, που είχε διορίσει η οικογένεια Παπακαλιάτη, και είχε εγκριθεί με προηγούμενη δικαστική απόφαση, κατά της οποίας είχε στραφεί ανεπιτυχώς η πλευρά Βαμιεδάκη, αφού  με την απόφαση 1241/1178/2017 είχε απορριφθεί η προσφυγή της, με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, προχώρησε στην μίσθωση του ξενοδοχείου σε ξενοδοχειακή εταιρία, από 1/1/2019 και για 9 χρόνια.

Το γεγονός αυτό περιπλέκει έτι περαιτέρω την κατάσταση και εν αναμονή της εκδίκασης εντός του 2018 των δικαστικών εκκρεμμοτήτων, δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέος γύρος δικαστικών αντιπαραθέσεων. Μάλιστα, στο μισθωτήριο προβλέπονται αρκετά υψηλές αποζημιώσεις σε περίπτωση καταγγελίας του μισθωτηρίου.
logoΩς γνωστόν το ξενοδοχείο Zorbas, σύμφωνα με ρεπορτάζ και ανακοινώσεις στα τέλη Αυγούστου, πουλήθηκε στον γερμανικό tour operator Alltours, ο οποίος το έχει εντάξει για το 2018 στο πρόγραμμά του και είναι σημαντικό ποια θα είναι η αντίδρασή του στην εξέλιξη αυτή, την οποία αποκαλύπτει το money-tourism.gr.
Η ΠΑΤΡΙΣ
Όταν ξεκίνησε η δικαστική αντιπαράθεση, η έγκριτη ΠΑΤΡΙΣ του Ηρακλείου είχε δημοσιεύσει στις 20 Σεπτεμβρίου, το ακόλουθο ρεπορτάζ (το οποίο αναδημοσίευσε το money-tourism.gr):

“Σε δικαστική διαμάχη κατέληξε η δημοσιοποίηση της πώλησης του ξενοδοχείου Zorbas Village, που βρίσκεται στον Ανισσαρά Χερσονήσου, στον τουρ οπερέιτορ γερμανικών συμφερόντων Alltours, Allsun.

Ο τουριστικός επιχειρηματίας Μανόλης Παπακαλιάτης, ένας εκ των ιδιοκτητών του συγκροτήματος, προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά του δεύτερου ιδιοκτήτη Μιχάλη Βαμιεδάκη για αθέτηση συμφωνίας που είχαν υπογράψει μεταξύ τους. Ο κ. Παπακαλιάτης είπε στην “Π”: «Σήμερα το ξενοδοχείο ανήκει κατά 65% στην οικογένεια Παπακαλιάτη και κατά 35% στη εταιρεία FRYDA AE, συμφερόντων Μ. Βαμιεδάκη.

Υπάρχει συμφωνία να μεταβιβαστεί το 65% στην FRYDA το έτος 2023 με την προϋπόθεση να τηρηθεί η συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει συγκεκριμένο οικονομικό τίμημα, αλλά και κάποιους όρους. Μεταξύ αυτών είναι να μην μπορεί η εταιρεία του κ. Βαμιεδάκη να παίρνει αποφάσεις που σχετίζονται με το ξενοδοχείο (για παράδειγμα, ενοικίαση, πώληση κ.λπ.), χωρίς την έγκριση της δικής μας εταιρείας”.
Επειδή η FRYDA έχει παραβεί ορισμένους όρους της συμφωνίας η οικογένεια Παπακαλιάτη έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη ζητώντας να της επιστραφεί το 35% των μετοχών.

Το δικαστήριο έχει οριστεί τον Νοέμβριο. Όπως επεσήμανε ο ίδιος, η οικογένεια Παπακαλιάτη ζήτησε απο το δικαστήριο να ορισθεί νέο προσωρινό διοικητικό συμβούλιο και έγινε αποδεκτό. Έτσι την περασμένη Τρίτη το δικαστήριο αποφάσισε να ορίσει ΔΣ χωρίς τη συμμετοχή του Βαμιεδάκη.

Η σύνθεσή του είναι:
Εμμανουήλ Παπακαλιάτης
Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Κωνσταντίνος Φραντζής
Μιχαήλ Σαμιωτάκης και
Σταύρος Θεοδοσούλης.

Το ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα και ψήφισε τον κ. Θεοδοσούλη πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο.
«Έτσι, σήμερα που μιλάμε το ξενοδοχείο ανήκει 65% στην οικογένειά μου και 35% στην εταιρεία FRYDA ΑΕ, που ίσως ο Βαμιεδάκης να έχει πουλήσει στη γερμανική εταιρεία Allsun“, κατέληξε ο Μανόλης Παπακαλιάτης.

Η θέση Μ. Βαμιεδάκη

Η “Π’’ ζήτησε την επίσημη θέση του νόμιμου εκπροσώπου της FRYDA A.E. Μιχάλη Βαμιεδάκη, για το θέμα, ωστόσο ο ίδιος σημείωσε ότι στη φάση αυτή και καθώς υπάρχει σε εκκρεμότητα το δικαστήριο, δεν θα ήθελε να κάνει κάποια δήλωση. Υπενθυμίζεται ότι στο χαρτοφυλάκιο του Alltours προστίθεται το τετράστερο ξενοδοχείο Carolina Mare της Vita Hotels, ιδιοκτησίας Μιχάλη Βαμιεδάκη.

Τη νέα αυτή επιχειρηματική συμφωνία ανακοίνωσε επίσημα ο γερμανικός τουρ οπερέτορ. Όπως αναφέρεται, «και τα δύο ξενοδοχεία θα ανακαινιστούν εκτενώς τον ερχόμενο χειμώνα και θα προσαρμοστούν στις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας Αllsun”.

Μαζί με το Carolina Mare, το brand Αllsun λειτουργεί σήμερα συνολικά 34 ξενοδοχεία, μεταξύ των οποίων 26 στη Μαγιόρκα και 6 στις Καναρίους Νήσους, ενώ με σχεδόν 1,7 εκατομμύρια πελάτες το 2016, η εταιρεία κατατάσσεται ανάμεσα στους πέντε μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς πράκτορες στη Γερμανία”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *