money tourism copyright
Ο επικεφαλής Ελλάδας του ομίλου κ. Γ. Δήμας|money tourism copyright photo

TUI: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ|Η Ελλάδα στην δεύτερη θέση των προορισμών|Ο Γ. Δήμας, μιλάει στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην δεύτερη θέση των προορισμών του ταξιδιωτικού κολοσσού TUI για το φετινό -δύσκολο- Καλοκαίρι, βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με όσα λέει σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ο κ. Γιώργος Δήμας, επικεφαλής Ελλάδας, Ισλανδίας και Λαπωνίας του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού ομίλου παγκοσμίως.

Στην πρώτη του εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη από την έναρξη του lockdown και την επανεκκίνηση των ταξιδιών, ο κ. Δήμας, γνωστό και πολύπειρο στέλεχος της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, μιλάει για τις αγορές που έχουν επανεκκινήσει, για τις προοπτικές του 2021, ενώ προβλέπει ότι πλήρης επιστροφή στην κανονικότητα, θα υπάρξει το 2022, εφόσον βρεθεί το εμβόλιο.

Ο επικεφαλής της TUI στην Ελλάδα, επισημαίνει ότι “Η TUI διατηρεί σχεδόν όλο το αρχικό πρόγραμμα και ταξιδεύει σε όλους τους ελληνικούς προορισμούς, όπως είχε σχεδιάσει πριν την πανδημία του covid-19”, ενώ τονίζει ότι “…Βλέπουμε ισχυρή αύξηση των κρατήσεων για τον επόμενο χρόνο και είμαστε βέβαιοι ότι ο Τουρισμός θα επανέλθει σιγά σιγά σε μια κανονικότητα”.

Η συνέντευξη

Η συνέντευξη του κ. Γ. Δήμα, στον Κων/νο Στ. Δεριζιώτη, έχει ως εξής:

ksd
adv

Ποια είναι η εκτίμηση για την φετινή πορεία του Τουρισμού προς Ελλάδα, από τον όμιλο TUI;

Παρατηρούμε θετική ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας ότι η χώρα παραμένει στρατηγικός προορισμός για την TUI και ένας από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς για τους πελάτες μας, τόσο από την Γερμανική, όσο και από τις άλλες ευρωπαϊκές αγορές του Ομίλου.
Αυτή τη στιγμή από πλευράς κρατήσεων η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στους τρεις κορυφαίους προορισμούς και συγκεκριμένα στη δεύτερη θέση μετά την Ισπανία.

Σε τι ποσοστό του 2019 θα είναι το φετινό πρόγραμμα; Θα διατηρηθούν όλοι οι προορισμοί στην Ελλάδα;

ksd photo
money tourism copyright photo

Η TUI διατηρεί σχεδόν όλο το αρχικό πρόγραμμα και ταξιδεύει σε όλους τους ελληνικούς προορισμούς, όπως είχε σχεδιάσει πριν την πανδημία του covid-19. Στους περισσότερους προορισμούς τα ταξίδια θα πραγματοποιηθούν με τον ιδιόκτητο στόλο αεροσκαφών του Ομίλου, ενώ στους υπόλοιπους θα χρησιμοποιηθούν επιπλέον αεροπλάνα άλλων αεροπορικών εταιρειών, σε μια προσπάθεια να καλυφθεί η πλειοψηφία των ελληνικών προορισμών, για το Καλοκαίρι του 2020.

Η υπόλοιπη δραστηριότητα του ομίλου στην Ελλάδα (εκδρομές, κ.λπ) θα υλοποιηθεί κανονικά; Σε τι επίπεδο κινούνται οι πωλήσεις;

tui
Αεροσκάφος B737 max της TUI στη Ρόδο | money tourism copyright photo

Η υπόλοιπη δραστηριότητα του Ομίλου στην Ελλάδα που ασχολείται με το εκδρομικό πρόγραμμα και τις δραστηριότητες θα υλοποιηθεί κανονικά. Σε ότι έχει σχέση με αυτές τις υπηρεσίες, ακολουθούμε τα πρωτόκολλα και τις απαιτούμενες προδιαγραφές, όπως ορίζονται από τις οδηγίες του κράτους και προσαρμόζουμε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρουμε, αναλόγως.

Για το 2021 ποιες είναι οι προβλέψεις σας;

dimas
Από αριστερά Δημήτρης Διβόλης, Γιώργος Δήμας, Κωστής Μπαντουβάς και Βασίλης Φραγκουλάκης

holland

Οι διακοπές μας πωλούνται ήδη για το Καλοκαίρι του 2021 από τις περισσότερες αγορές μας, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία. Βλέπουμε ισχυρή αύξηση των κρατήσεων για τον επόμενο χρόνο και είμαστε βέβαιοι ότι ο Τουρισμός θα επανέλθει σιγά σιγά σε μια κανονικότητα. Είναι σίγουρο ότι η επιθυμία για ταξίδια παραμένει και ελπίζουμε ότι ο κλάδος θα επανέλθει πλήρως το Καλοκαίρι του 2022, αν και εφόσον έχει βρεθεί το εμβόλιο.

Με τα υγειονομικά πρωτοκολλά όσον αφορά στις μετακινήσεις, κ.λπ. των τουριστών είστε έτοιμοι; Υπαρχουν προβληματα στην εφαρμογη;

Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και το προσωπικό μας είναι εκπαιδευμένο στα νέα πρωτόκολλα. Παράλληλα, οι συνεργάτες μας είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους πελάτες της TUI, τηρώντας αυστηρά όλους τους κανόνες υγιεινής. Προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα και πιστεύουμε ότι η Ελλάδα έχει καλά προετοιμαστεί για την ασφαλή επανέναρξη του τουρισμού.

ksd photo
money tourism copyright photo

Ποια είναι η ζήτηση για Ελλάδα από τις επιμέρους αγορές (Γερμανία, Αγγλία, Μπενελούξ, Σκανδιναβία, κ.λπ) και πότε θα ξεκινήσουν οι πτήσεις από κάθε αγορά;

Η ζήτηση από όλες τις αγορές μας είναι ικανοποιητική. Ήδη έχουμε αφίξεις πελατών από τη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Πολωνία, την Ελβετία και τη Γαλλία. Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της Κυβέρνησης ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας, από τις 15 Ιουλίου. Σχετικά με τις Σκανδιναβικές χώρες – ιδιαίτερα για τη Σουηδία –  παρακολουθούνται τα επιδημιολογικά δεδομένα και αναμένουμε τις οδηγίες ων αρμόδιων αρχών για να επανεκκινήσουμε τις δραστηριότητές μας.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *