TUI: Νέος CEO ο Ebel και με τη… βούλα | Το Εποπτικό Συμβούλιο επιβεβαιώνει τη διαδοχή

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Sebastian Ebel θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της TUI AG, από την 1η Οκτωβρίου, όπως αποφάσισε το Εποπτικό Συμβούλιο του ομίλου, μετά την παραίτηση του Fritz Joussen. Ενώ, διάδοχος του Ebel ως CFO θα είναι ο Mathias Kiep, πρώην διευθυντής Ελέγχου, Εταιρικών Οικονομικών και Επενδυτικών Σχέσεων του ομίλου.

Οι Ebel και Kiep διορίστηκαν στο διοικητικό συμβούλιο του κορυφαίου τουριστικού οργανισμού για τρία χρόνια.

Επιπλέον, το Εποπτικό Συμβούλιο αποφάσισε να παρατείνει τον διορισμό του David Burling, chief Markets & Airlines Officer, κατά δύο χρόνια έως τις 31 Μαΐου 2026. Ως εκ τούτου, ο Burling θα συνεχίσει να είναι υπεύθυνος για τους tour operators του ομίλου και τις αεροπορικές εταιρίες της TUI.

Στις πρώτες δηλώσεις του, μετά την επίσημη ανακοίνωση του Εποπτικού Συμβουλίου του ομίλου TUI, ο υποψήφιος διευθύνων σύμβουλος, Sebastian Ebel, δήλωσε: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Εποπτικό Συμβούλιο για την εμπιστοσύνη του. Οι πελάτες μας και οι 50.000 συνάδελφοι της TUI είναι ένα τεράστιο κίνητρο για μένα. Έχουμε ακόμη κάποιες εργασίες να κάνουμε για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού, αλλά πάνω από όλα βλέπω πολλές ευκαιρίες για την TUI. Με την ισχυρή ομάδα της TUI και τους συνεργάτες μας -τους προορισμούς, τους ξενοδόχους και τα ταξιδιωτικά γραφεία- θα αναπτυχθούμε και πάλι κερδοφόρα και θα οδηγήσουμε μαζί την TUI σε νέες επιτυχίες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Fritz Joussen για τη στενή και εμπιστευτική συνεργασία. Έσωσε την TUI από τη διάσπαση, δημιούργησε έναν νέο διεθνή όμιλο και οδήγησε την εταιρία με ασφάλεια και με πλήρη δυναμισμό μέσα από την κρίση του κορωνοϊού. Ανυπομονώ τώρα να αναλάβω τη θέση του και να οδηγήσω την TUI στην επόμενη φάση”.

Την περασμένη Παρασκευή, σαν βόμβα “έσκασε” η είδηση της παραίτησης του Fritz Joussen από το “τιμόνι” του ομίλου TUI, έπειτα από μία δεκαετία, καθώς και ο προγραμματισμός διαδοχής του προεδρείου του Εποπτικού Συμβουλίου του ομίλου.

 

Tagged

1 σχόλιο στο “TUI: Νέος CEO ο Ebel και με τη… βούλα | Το Εποπτικό Συμβούλιο επιβεβαιώνει τη διαδοχή

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *