tui
Ο CEO της TUI, Fritz Joussen

TUI: “Μακρά ξηρασία” προβλέπει ο Fritz Joussen | Από το 2022 η αύξηση στις κρατήσεις

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στον απόηχο της είδησης για την απομάκρυνση του 50% των εργαζομένων της TUIfly, ο CEO της TUI Fritz Joussen, προχωρά σε μία απαισιόδοξη πρόβλεψη.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο Fritz Joussen προβλέπει, ότι κατά το 2020 αναμένονται να κάνουν διακοπές προς τα Κανάρια και τις Βαλεαρίδες οι μισοί τουρίστες, από αυτούς που αναμένονταν. Ταυτόχρονα προετοιμάζει το έδαφος για την πραγματοποίηση των μισών πτήσεων κατά το καλοκαίρι και κάτι παρόμοιο θα παρατηρηθεί και τη χειμερινή σεζόν.

“Μιλάμε για 900 θέσεις πλήρους απασχόλησης”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου TUI σε τηλεδιάσκεψη της Ένωσης Ξένων Τύπου στη Γερμανία την Δευτέρα. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της TUI Germany και της Tuifly ξεκίνησαν.

Η Tuifly είναι η αεροπορική εταιρεία του μεγαλύτερου τουριστικού ομίλου στον κόσμο. Μετά τη συνολική κάμψη που προκλήθηκε από την πανδημία, το συγκρότημα θέλει να κερδίσει σταδιακά την επερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν, ακόμη και αν οι κρατήσεις και τα ταξίδια σε δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς, όπως η Ισπανία δεν είναι πιθανό να λειτουργήσουν όπως είχε προγραμματιστεί.

ksd
adv

Ο ισχυρός άνδρας του μεγάλου tour operator ανέφερε:

“Ελπίζουμε το επόμενο καλοκαίρι να κινηθούμε σε κανονικά επίπεδα ζήτησης και ότι θα σημειωθεί αύξηση το καλοκαίρι του 2022. Προς το παρόν καταγράφεται το 80% των κανονικών κρατήσεων μέσω της ιστοσελίδα μας”.

Από τα μέσα Ιουνίου θα επιτρέπονται τα ταξίδια στις Βαλεαρίδες και την Πορτογαλία, ενώ από τον Ιούλιο θα πραγματοποιούνται ταξίδια προς τη Ν. Ευρώπη. Τα ταξίδια προς την Τουρκία και την Αίγυπτο αναμένεται να ξεκινήσουν εντός των επόμενων 4 ή 6 εβδομάδων, ενώ αυτά προς τη Βρετανία αναμένονται προς τον Αύγουστο.

Ωστόσο, το πρόγραμμα δεν έχει σταθεροποιηθεί, ειδικά στη Βρετανία, λόγω της αναγκαστικής καραντίνας 14 ημερών για τις διεθνείς αφίξεις, η οποία θα ισχύει τουλάχιστον έως τις 29 Ιουνίου. Ο Fritz Joussen σχολιάζει ότι όσο ισχύει το μέτρο αυτό δε θα μπορεί να “λειτουργεί” ο τουρισμός. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μειωθούν στη Βρετανία τα επίπεδα μετάδοσης της πανδημίας.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *