jet
Αεροσκάφος της Jet2holidays

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Jet2 ξεκινά πρόγραμμα για Ελλάδα στις 15 Ιουλίου | Επιστολή Heapy

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με προσωπική επιστολή του ο διευθύνων σύμβουλος της Jet2 Steve Heapy, προς Έλληνες συνεργάτες ξενοδόχους, ενημερώνει ότι ο όμιλος θα ξεκινήσει το πρόγραμμα του για Ελλάδα στις 15 Ιουλίου.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική θετική εξέλιξη, η οποία βεβαίως μένει να επαληθευτεί, καθώς οι συνεχείς αλλαγές, οι απρόοπτες εξελίξεις, η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στη Βρετανία και οι αναμενόμενες ανακοινώσεις της βρετανικής κυβέρνησης για την καραντίνα των εμβολιασμένων σε πορτοκαλί προορισμούς ή η επέκταση της πράσινης λίστας με συμπερίληψη ελληνικών προορισμών, αποτελούν προς το παρόν, άγνωστους παράγοντες. Ομοίως και η κατάληξη τω διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για το διαβατήριο εμβολιασμού, που δείχνει να είναι σε καλό δρόμο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του δεύτερου μεγαλύτερου ταξιδιωτικού ομίλου στη Βρετανία, στην επιστολή, “…Μετά την τελευταία ανακοίνωση από τις κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και με την ελπίδα ότι σύντομα οι πλήρως εμβολιασμένοι πελάτες θα μπορούν να ταξιδέψουν σε πορτοκαλί χώρες χωρίς να απαιτείται καραντίνα κατά την επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουμε λάβει την απόφαση να ακυρώσουμε όλες τις πτήσεις και τις διακοπές στην Ελλάδα έως τις 14 Ιουλίου 2021, με προγραμματισμένη ημερομηνία επανεκκίνησης την 15η Ιουλίου 2021”.

ksd
adv

Μάλιστα σε πολύ προσωπικό τόνο ο κ. Heapy αφού ευχαριστεί για την στήριξη, καταλήγει στην επιστολή: “Σας ευχαριστούμε και πάλι για τη συνεχιζόμενη υποστήριξή σας, εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή απορίες, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την ομάδα των συμβολαίων ή εμένα προσωπικά”.

Ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό από ποιούς προορισμούς θα ξεκινήσει ή εάν θα ενεργοποιήσει ολόκληρο το πρόγραμμα για Ελλάδα. Σημειώνεται ότι ο όμιλος έιχε ανακοινώσει για την Ελλάδα, χιλιάδες επιπλέον θέσεις για Κέρκυρα, Κρήτη (Χανιά), Κρήτη (Ηράκλειο), Σκιάθο, Κω, Ρόδο και Χαλκιδική, από τον Ιούλιο έως τις αρχές Νοεμβρίου.

Να επεκταθεί η πράσινη λίστα

Υπενθυμίζεται ότι Jet2 και Jet2holidays κάλεσαν δια στόματος του Steve Heapy, τη βρετανική κυβέρνηση να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από το Ην. Βασίλειο να ταξιδεύουν στην Ελλάδα, τις Βαλεαρίδες νήσους στην Ισπανία, και τη Μάλτα, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες που ανήκουν στην “κίτρινη λίστα” ελεύθερα, χωρίς να πρέπει να τεθούν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους στην πατρίδα.

Ακόμη, ο επικεφαλής του δεύτερου μεγαλύτερου ταξιδιωτικού πράκτορα του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι η απόφαση να παραμείνει η Τουρκία στην κόκκινη λίστα στην τελευταία αναθεώρηση, ήταν «μεγάλη απογοήτευση».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Jet2, χαιρέτισε τις προσθήκες πράσινης λίστας της περασμένης εβδομάδας, αλλά είπε ότι τα στοιχεία έδειχναν ότι η Τουρκία έπρεπε να μετακινηθεί στην πορτοκαλί λίστα. Η δε επανέναρξη των ταξιδιών για την Τουρκία έχει προγραμματιστεί για τις 22 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι νέες ακυρώσεις πτήσεων σε πολλούς προορισμού, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η TUI Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας χθες, μέχρι τις 21 Ιουλίου, λόγω των περιοριστικών μέτρων Covid.

Tagged

1 σχόλιο στο “ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Jet2 ξεκινά πρόγραμμα για Ελλάδα στις 15 Ιουλίου | Επιστολή Heapy

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *