Χρεωκοπία του Άγγλου σπεσιαλίστα Parade Travel

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Mert Selim, Τούρκος tour operator με έδρα το Βόρειο Λονδίνο, έπαψε να λειτουργεί. Η εταιρεία, που λειτουργούσε με τις επωνυμίες Gezinet London and Parade Travel, προστατευόταν από τον κανονισμό ATOL.

Νωρίτερα πελάτες έκαναν δημοσιεύσεις στο TripAdvisor αναφορικά με συμφωνίες που ήταν «πολύ καλές για να είναι αληθινές» εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία τους για εισιτήρια διακοπών που δεν είχαν λάβει.

Η εταιρεία πουλούσε πολυτελείς all – inclusive διακοπές, πολιτισμικές εκδρομές και διακοπές σε πόλεις της Τουρκίας.

Πλέον όλες οι κρατήσεις, που έχουν γίνει για μελλοντικές διακοπές, έχουν ακυρωθεί και οι πελάτες θα μπορέσουν να διεκδικήσουν πλήρη επιστροφή χρημάτων που είχαν καταβάλει για το ταξίδι τους.

Όπως λέγεται, δεν υπάρχουν πελάτες που να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό σε διακοπές με τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Ο Andy Cohen, επικεφαλής του κανονισμού ATOL της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (CAA), δήλωσε: «Αντιλαμβανόμαστε ότι το γεγονός προκαλέι ανησυχία σε όσους έχουν κάνει κράτηση των διακοπών τους με αυτή την εταιρεία. Ωστόσο, το σύστημα ATOL υπάρχει για τέτοιες περιπτώσεις και προσπαθούμε άμεσα όλοι οι πελάτες, που προστατεύονται από τον ATOL, να μπορέσουν να διεκδικήσουν πλήρη επιστροφή χρημάτων όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

«Έτσι, ενώ αυτή η κατάσταση είναι πολύ απογοητευτική για τους πελάτες που πλήττονται, είναι επίσης μια υπενθύμιση της σημασίας ύπαρξης του ATOL κατά την κράτηση των διακοπών».

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *