©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εννέα εκατομμύρια Βρετανοί ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα στις διακοπές τους

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα έρευνα δείχνει ότι εννέα εκατομμύρια Βρετανοί, θα μπορούσαν να αναγκαστούν να ακυρώσουν ή να αναβάλουν τις διακοπές τους λόγω των ταχέως μεταβαλλόμενων  ταξιδιωτικών περιορισμών, που συνεχίζονται και με την μετάλλαξη Όμικρον.

Μια μελέτη από τον βρετανικό τραπεζικό όμιλο, Ziglu αναφέρει ότι 8,9 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει κράτηση για ταξίδια στην Ευρώπη ή τις ΗΠΑ τους επόμενους έξι μήνες.

Πολλές από αυτές τις διακοπές διατρέχουν κίνδυνο για την αρχική ημερομηνία ταξιδιού, καθώς παραδείγματος χάρη τα ταξίδια στη Γαλλία επί του παρόντος απαγορεύονται.

Επιπλέον, επιβάλλονται όλο και πιο αυστηροί κανονισμοί για τους εμβολιασμούς σε πολλούς δημοφιλείς προορισμούς.

Η μελέτη έδειξε ότι οι Βρετανοί ξόδεψαν το 2021 κατά μέσο όρο 1.840 λίρες για τις διακοπές τους στο εξωτερικό και το ένα τρίτο δηλώνει ότι ξόδεψε περισσότερα από ότι συνήθως σε ταξίδια.

Όσοι δηλώνουν ότι ξόδεψαν περισσότερα, προσδιορίζουν το επιπλέον ποσό σε περίπου 1.000 £.

«Η παραλλαγή Omicron ανάγκασε τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να εισαγάγουν νέους περιορισμούς για να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της εξάπλωσης και αυτό σημαίνει αναστάτωση για εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν κάνει κράτηση για διακοπές», δήλωσε ο Mark Hipperson, διευθύνων σύμβουλος της Ziglu.

«Το αναπόφευκτο αποτέλεσμα θα είναι πολλοί να ακυρώσουν ή να αναβάλουν τα ταξίδια τους», καταλήγει.Βρετανοί

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *