Αρχική > ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ > Επιστολή της ΠΟΞ για τη βραχυπρόθεσμη μίσθωση ακινήτων
vouli
©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Επιστολή της ΠΟΞ για τη βραχυπρόθεσμη μίσθωση ακινήτων

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Επιστολή προς τους συναρμόδιους υπουργούς απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων σχετικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται στην διαδικασία ενεργοποίησης του νόμου για την βραχυπρόθεσμη ενοικίαση κατοικιών, μέσω ηλεκτρονικών πλατφόρμων.

Η επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος Γιάννης Ρέτσος και ο γενικός γραμματέας Γρηγόρης Τάσιος, και με την οποία ακλούν τους υπουργούς να υλοποιήσουν άμεσα τα προαπαιτούμενα, έχει ως εξής:

“Προς:
κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο
Υπουργό Οικονομικών

κα. Έλενα Κουντουρά
Υπουργό Τουρισμού

Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Θέμα: Έναρξη εφαρμογής του άρθρου 111 του Ν. 4446/2016 «Ρυθμίσεις για τη βραχυπρόθεσμη μίσθωση ακινήτων στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού»

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Η ρύθμιση του άρθρου 111 του Ν. 4446/2016 για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις θα έπρεπε να έχει αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1-2-2017. Παρά την πάροδο της ανωτέρω προθεσμίας, μέχρι σήμερα ούτε το προβλεπόμενο σε αυτή «Μητρώο Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» έχει δημιουργηθεί, ούτε η σχετική ΚΥΑ έχει εκδοθεί.

Έχουμε κατ’ επανάληψη επισημάνει πως η ανεξέλεγκτη λειτουργία της αγοράς των «γκρίζων» μισθώσεων:

• Στερεί από το δημόσιο έσοδα άνω των 260.000.000 ευρώ ετησίως, ενισχύοντας φαινόμενα φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής και αδήλωτης εργασίας.

• Υποβαθμίζει την ποιότητα του τουριστικού μας προϊόντος και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας.

• Δημιουργεί φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των υπερφολογούμενων νομίμων επιχειρήσεων.

Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας, προκειμένου η ανωτέρω ρύθμιση να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα και σε κάθε περίπτωση πριν την έναρξη της τρέχουσας θερινής τουριστικής περιόδου.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Α. Ρέτσος                  Γρηγόρης Τάσιος

Πρόεδρος Δ.Σ.                        Γενικός Γραμματέας”

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *