©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Eurotunnel: Stop στη διέλευση των Βρετανών οδικώς από τη Γαλλία

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Eurotunnel προειδοποιεί τους Βρετανούς πολίτες που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν μπορούν να ταξιδέψουν μέσω Γαλλίας με αυτοκίνητο από το Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω των νέων περιορισμών Covid-19 που έχει επιβάλει η γαλλική κυβέρνηση.

Σε μια επείγουσα ενημέρωση για τους Βρετανούς κατοίκους στην Ε.Ε., η Eurotunnel αναφέρει στην ιστοσελίδα της: “Μετά από απόφαση της Γαλλικής Κυβέρνησης, στις 28/12/2021, εκτός εάν έχουν κατοικία στη Γαλλία, οι Βρετανοί πολίτες θεωρούνται πλέον πολίτες τρίτης χώρας και δεν μπορούν μνα διέρχονται από τη Γαλλία οδικώς για να φτάσουν στη χώρα διαμονής τους στην Ε.Ε.

Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ερμηνεύσουμε και να ενημερώσουμε αυτή τη σελίδα μόλις αλλάζουν οι οδηγίες της γαλλικής κυβέρνησης. Για τις πιο πρόσφατες οδηγίες σχετικά με την είσοδο στη Γαλλία, συνιστούμε να ελέγξετε το interieur.gouv.fr και το uk.ambafrance.org πριν ταξιδέψετε”.

Σήμερα το πρωί (30 Δεκεμβρίου), η Eurotunnel, έγραψε στο Twitter: “Λόγω του μεγάλου όγκου των tweets, δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να απαντήσουμε μεμονωμένα. Επισκεφτείτε τον ιστότοπο της γαλλικής κυβέρνησης για περισσότερες πληροφορίες http://ow.ly/phwa50HkvYZ”.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η γαλλική κυβέρνηση εισήγαγε μια προσωρινή απαγόρευση ταξιδιών από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, όταν δεν υφίστανται επιτακτικοί λόγοι, εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων της παραλλαγής Omicron του κορωνοϊού, σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την εξάπλωση του νέου στελέχους του κορωνοϊού στη χώρα.

Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Gabriel Attal, μιλώντας σχετικά είχε πει ότι θα πρέπει να υπάρχει ουσιαστικός λόγος για να ταξιδέψει κάποιος από το Ηνωμένο Βασίλειο, κι αυτό αφορά, τόσο τους εμβολιασμένους, όσο και τους μη εμβολιασμένους. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι οι Γάλλοι πολίτες και οι υπήκοοι της Ε.Ε. θα μπορούν να επιστρέψουν στη Γαλλία από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Βρετανική Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA) και άλλοι τουριστικοί φορείς του Ηνωμένου Βασιλείου χαρακτήρισαν την απαγόρευση των Βρετανών να ταξιδεύουν στη Γαλλία “πλήγμα” για τη χειμερινή ταξιδιωτική βιομηχανία.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *