Ο κ. Πάνος Παλαιολόγος | © ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

HotelBrain: 100 ξενοδοχεία, 6.500 δωμάτια και 100 εκατ. € το 2023!!!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Με στόχο 100 ξενοδοχεία, 6.500 δωμάτια, 100 εκατ. € κύκλο εργασιών και 9 – 10% EBITDA, το 2023, η HotelBrain υλοποιεί το στρατηγικό της σχέδιο, “εξερχόμενη δυνατή” από την περίοδο της πανδημίας, προσδοκώντας περαιτέρω δυναμική ανάπτυξη στον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο.

H HotelBrain αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη ξενοδοχειακή εταιρεία στην Ελλάδα, σε αριθμό ξενοδοχείων, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη στον κλάδο και μια από τις μεγαλύτερες ως προς τον κύκλο εργασιών, τον αριθμό δωματίων και το προσωπικό.

Η ηγετική ομάδα της HotelBrain υπό τον Πάνο Παλαιολόγο | © ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μέσα σε μόλις 5 έτη, έχει προβεί στη μίσθωση συνολικά 73 ξενοδοχείων, 4.115 δωματίων, όλων των τύπων και σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Ως ξενοδόχος, η HotelBrain αντικατοπτρίζει και είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του συνολικού ξενοδοχειακού προϊόντος της Ελλάδας. Μέχρι τα τέλη δε του τρέχοντος έτους αναμένεται να επεκταθεί στα 78 ξενοδοχεία, ενώ το 2022 αναμένει κύκλο εργασιών 60 εκατ. €.

hotelbrain
Ο κ. Πάνος Παλαιολόγος, ιδρυτής του ομίλου HotelBrain

HOTELBRAINΌπως είπε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Πάνος Παλαιολόγος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της HotelBrain, παρουσία της ηγετικής ομάδας (Κωνσταντίνος Ζήκος, Δημήτρης Φραγκοστεφανάκης και Κωνσταντίνος Πασχαλίδης), το μοντέλο δραστηριοποίησης της ελληνικής εταιρίας, με έναν αριθμό φορολογικού μητρώου, βασίζεται στη σύναψη μακροπρόθεσμων μισθώσεων ξενοδοχείων (+10 έτη) σε αναπτυγμένες τουριστικές περιοχές. Μέσω της διοικητικής και διαχειριστικής ομάδας (90 άτομα) επιτυγχάνεται η κεντρική υποστήριξη των ξενοδοχείων (πωλήσεις, προμήθειες, ΙΤ, τεχνική υποστήριξη, HR, λογιστήρια κτλ.), ενώ η ξενοδοχειακή λειτουργία γίνεται αποκεντρωμένα στο κάθε ξενοδοχείο ξεχωριστά, προσαρμοσμένα στο κάθε concept και τον χαρακτήρα που έχει επιλεγεί.

Ακόμη ο κ. Παλαιολόγος τόνισε ότι η εταιρία προετοιμάζει την είσοδό της σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, ώστε να επεκτείνει περαιτέρω το δίκτυο των 38 προορισμών της, ενώ ονομάτισε ως μείζον πρόβλημα για τον κλάδο, την έλλειψη προσωπικού.

Κατά την περίοδο 2020-2021, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούσαν στο κλάδο λόγω του Covid-19, η HotelBrain κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό των ξενοδοχειακών μισθώσεων με 26 νέα ξενοδοχεία και 1.841 νέα δωμάτια.

Ο κ. Κωνσταντίνος Ζήκος | © ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με ισχυρή ταμειακή ρευστότητα, η HotelBrain υλοποιεί σήμερα ένα ρεαλιστικό σχέδιο ανάπτυξης, το οποίο προβλέπει ότι κατά τη σαιζόν 2023 θα διαθέτει ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο 6.500 δωματίων με κύκλο εργασιών άνω των € 100 εκ.

Η έμπειρη και “δεμένη” κεντρική διαχειριστική ομάδα και η ύπαρξη υφιστάμενης ξενοδοχειακής παρουσίας σε κάθε τουριστικό προορισμό, καθιστά βατή και αποτελεσματική τη γρήγορη επέκταση της δραστηριότητας.

Ο κ. Δημήτρης Φραγκοστεφανάκης | © ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ο κ. Κων/νος Πασχαλίδης | © ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εκτός της ίδιας ξενοδοχειακής δραστηριότητας, o Όμιλος HotelBrain αναπτύσσεται με ιδιαίτερη επιτυχία και στην «παραδοσιακή» δραστηριότητα τoυ Total Hotel Management & Hotel Advisory, διαθέτοντας χαρτοφυλάκιο, που περιλαμβάνει πάνω από 80 συνεργαζόμενα ξενοδοχεία τρίτων.

Ο κ. Πάνος Παλαιολόγος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της HotelBrain, δήλωσε: «Η σκληρή δουλειά των εργαζομένων και των στελεχών μας, η άμεση και ουσιαστική βοήθεια που λάβαμε από τα προγράμματα στήριξης και η κεφαλαιακή ενίσχυση από τους μετόχους μας, επέτρεψαν να διατηρήσουμε αναλλοίωτο τον ρυθμό ανάπτυξης μας κατά την περίοδο 2020-2021 και να βλέπουμε το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία. Η HotelBrain έχει αναπτύξει με επιτυχία ένα μοναδικό στην Ελλάδα -και από τα λίγα στο εξωτερικό- μοντέλο λειτουργίας, το οποίο θα της επιτρέψει να αποκτήσει με λελογισμένο κίνδυνο και σε γρήγορο χρόνο, στρατηγικό μέγεθος στον Ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο. Παράλληλα, το μοντέλο λειτουργίας της HotelBrain, βοηθά τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών υποδομών να έχουν ένα σταθερό και εγγυημένο εισόδημα ή και  να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στη διαχείριση των δανειακών τους υποχρεώσεων. Τέλος, η HotelBrain αποτελεί μια αξιόπιστη λύση και για επενδυτές σε ξενοδοχειακές υποδομές, οι οποίοι επιζητούν είτε μια απόδοση, είτε κεφαλαιουχικές υπεραξίες, είτε συνδυασμό αυτών».

HOTELBRAINΑκόμη ο ιδρυτής της HotelBrain είπε ότι στα τέλη του 2022 θα ληφθεί από το μετόχους η απόφαση για την είσοδο ή μη της εταιρίας στο Χρηματιστήριο, ενώ προανήγγειλε την είσοδό της σε νέες δραστηριότητες, συγγενείς με τον βασικό κορμό της δραστηριότητάς της.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *