global airline
Alexandre de Juniac- CEO IATA

IATA: Με test 7 $ σε λίγες εβδομάδες, αντί καραντίνας, μπορεί να επανέλθει η Αερομεταφορά

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΦΟΡΕΙΣ

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) ζήτησε την ανάπτυξη και εφαρμογή γρήγορων, αξιόπιστων, προσιτών, εύχρηστων, κλιμακωτών και συστηματικών test COVID-19 για όλους τους επιβάτες πριν από την αναχώρηση, ως εναλλακτική λύση στα μέτρα καραντίνας προκειμένου αποκατασταθεί η παγκόσμια αεροπορική συνδεσιμότητα αέρα και προς τούτο, η Ένωση θα συνεργαστεί με τον Διεθνή Οργανισμόύ Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) και με τις υγειονομικές αρχές για την ταχεία εφαρμογή της λύσης αυτής.

Όπως αναφέρει η IATA, “τα διεθνή αεροπορικά ταξίδια έχουν μειωθεί κατά 92% από τα επίπεδα του 2019. Έχει περάσει μισός χρόνος από τότε που η παγκόσμια συνδεσιμότητα διακόπηκε, καθώς οι χώρες έκλεισαν τα σύνορά τους για να πολεμήσουν τον COVID-19. Ορισμένες κυβερνήσεις έχουν ανοίξει προσεκτικά τα σύνορα από τότε, αλλά υπήρξε περιορισμένη ανάκαμψη  είτε επειδή τα μέτρα καραντίνας καθιστούν τα ταξίδια ανέφικτα, είτε οι συχνές αλλαγές στα μέτρα για τον COVID-19, καθιστούν τον προγραμματισμό αδύνατο”.

«Το κλειδί για την αποκατάσταση της ελευθερίας της διασυνοριακής κινητικότητας είναι τα συστηματικά test COVID-19 για όλους τους ταξιδιώτες πριν από την αναχώρηση. Αυτό θα δώσει στις κυβερνήσεις την εμπιστοσύνη να ανοίξουν τα σύνορά τους χωρίς περίπλοκα μοντέλα κινδύνου που επιβάλλουν συνεχείς αλλαγές στους κανόνες που επιβάλλονται στα ταξίδια. Η εξέταση όλων των επιβατών θα δώσει στους ανθρώπους την ελευθερία να ταξιδεύουν με αυτοπεποίθηση. Και αυτό θα οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους πίσω στις εργασίες τους», δήλωσε ο Alexandre de Juniac, Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της IATA.

Όπως είπε ο de Junaic, “…προς το παρόν, τα test για κορονοϊό διαρκούν αρκετές ώρες και είναι ακριβά, αλλά τα νέα test αντιγόνου, ταχείας δράσης, που κοστίζουν από 7 $ το καθένα, αναμένεται να είναι διαθέσιμα «εντός εβδομάδων. Η τεχνολογία των test εξελίσσεται ραγδαία. Η Roche και η Abbott, για παράδειγμα, έχουν test που πληρούν τα περισσότερα κριτήρια, αλλά χρειάζονται ιατρικό προσωπικό για τη διαχείρισή τους. Η ταχύτητα με την οποία προχωρούν οι δοκιμές των test, μας λέει ότι θα έχουμε δυνατότητα εφαρμογής τις επόμενες εβδομάδες”.

ksd
adv

Το οικονομικό κόστος της κατάρρευσης της παγκόσμιας αεροπορικής συνδεσιμότητας, καθιστά την επένδυση σε ένα τεστ, που θα ανοίγει τα σύνορα, προτεραιότητα για τις κυβερνήσεις. Η παγκόσμια οικονομική κρίση θα παραταθεί εάν η αεροπορική βιομηχανία –από την οποία εξαρτώνται τουλάχιστον 65,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας– συνεχίσει να καταρρέει πριν από τη λήξη της πανδημίας. Και το ποσό της κυβερνητικής υποστήριξης που απαιτείται για την αποτροπή μιας τέτοιας κατάρρευσης αυξάνεται. Τα ήδη χαμένα έσοδα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια και ο κλάδος αναμένεται να παρουσιάσει καθαρή απώλεια άνω των 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020 σε ένα πιο αισιόδοξο σενάριο ανάκαμψης από ό, τι στην πραγματικότητα ξεδιπλώθηκε.

«Η ασφάλεια είναι κορυφαία προτεραιότητα της Αεροπορίας. Είμαστε η ασφαλέστερη μορφή μεταφοράς, επειδή συνεργαζόμαστε ως βιομηχανία με κυβερνήσεις για την εφαρμογή παγκόσμιων προτύπων. Με το οικονομικό κόστος που συνδέεται με το κλείσιμο των συνόρων να αυξάνεται καθημερινά και το δεύτερο κύμα μολύνσεων να είναι σε εξέλιξη, η αεροπορική βιομηχανία πρέπει να ενώσει με τις κυβερνήσεις και τους παρόχους ιατρικών δοκιμών για να βρεθεί ένα γρήγορο, αξιόπιστο, προσιτό, εύκολο στη χρήση test, που θα επιτρέψει στον κόσμο να ταξιδέψει με ασφάλεια και να ανακάμψει η αγορά», κατέληξε ο de Juniac.

Κοινή γνώμη

Η έρευνα  κοινής γνώμης της IATA αποκάλυψε ισχυρή υποστήριξη για τα test COVID-19 στη διαδικασία ταξιδιού. Περίπου το 65% των ταξιδιωτών που ερωτήθηκαν συμφώνησαν ότι η καραντίνα δεν πρέπει να απαιτείται εάν ένα άτομο έχει αρνητικό test COVID-19.

Η υποστήριξη των επιβατών για test είναι εμφανής στα ακόλουθα αποτελέσματα της έρευνας:

  • Το 84% συμφώνησε ότι πρέπει να απαιτηθούν test από όλους τους ταξιδιώτες
  • Το 88% συμφώνησε ότι είναι πρόθυμοι να υποβληθούν σε test στο πλαίσιο της διαδικασίας ταξιδιού

Εκτός από το άνοιγμα των συνόρων, η έρευνα της κοινής γνώμης έδειξε επίσης ότι τα test θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επιβατών στην αεροπορία. Οι ερωτηθέντες της έρευνας διαπίστωσαν ότι η εφαρμογή των μέτρων ελέγχου του COVID-19 για όλους τους επιβάτες ήταν αποτελεσματική στο να τους κάνει να νιώθουν ασφαλείς. Και, η διαθεσιμότητα ταχείας δοκιμής test COVID-19 είναι ένα από τα τρία πιο σημαντικά θέματα, που οι ταξιδιώτες θα αναζητήσουν για διαβεβαίωση ότι το ταξίδι είναι ασφαλές (μαζί με τη διαθεσιμότητα εμβολίου ή θεραπείας για το COVID-19).

Πρακτικές

Η IATA δεν βλέπει ότι τα test COVID-19 αποτελούν μόνιμη πρακτική στην εμπειρία των αεροπορικών ταξιδιών, αλλά πιθανότατα θα χρειαστούν μεσοπρόθεσμα για να αποκατασταθεί το αεροπορικό ταξίδι. «Πολλοί βλέπουν την ανάπτυξη ενός εμβολίου ως πανάκεια για την πανδημία. Θα είναι σίγουρα ένα σημαντικό βήμα, αλλά ακόμα και μετά την αναγνώριση ενός αποτελεσματικού εμβολίου παγκοσμίως, η αύξηση της παραγωγής και της διανομής είναι πιθανό να διαρκέσει πολλούς μήνες. Οι δοκιμές θα είναι μια πολύ αναγκαία ενδιάμεση λύση», δήλωσε ο de Juniac.

Προτεραιότητα

Οι αεροπορικές μεταφορές δεν είναι ο μόνος τομέας με κρίσιμη ανάγκη για την ύπαρξη test. «Τα test του ιατρικού προσωπικού πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα. Και αναγνωρίζουμε ότι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και οι χώροι εργασίας θα “ανταγωνίζονται” επίσης για αποτελεσματικές δυνατότητες μαζικού ελέγχου. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να λάβουν υπόψη το οικονομικό κίνητρο που μπορεί να προσφέρει μόνο η αεροπορική βιομηχανία, όταν δίνει προτεραιότητα στους πόρους για την ανάπτυξη των test. Για παράδειγμα, η αποκατάσταση της παγκόσμιας συνδεσιμότητας θα διατηρήσει τις ταξιδιωτικές και τουριστικές θέσεις εργασίας, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 10% της παγκόσμιας απασχόλησης και έχουν πληγεί περισσότερο από αυτήν την κρίση. Αυτό είναι πάνω από τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η Αεροπορία στη διευκόλυνση του παγκόσμιου εμπορίου και των επιχειρήσεων. Το άνοιγμα των συνόρων που υποστηρίζεται από συστηματικό έλεγχο όλων των επιβατών πριν από την αναχώρηση, θα πρέπει να περιλαμβάνεται στον κατάλογο προτεραιότητας των κυβερνήσεων», δήλωσε ο de Juniac.

Η έρευνα για τους επιβάτες που ανατέθηκε από την IATA περιελάμβανε συνολικά 4.700 συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν στο διαδίκτυο μεταξύ 25 Αυγούστου και 31 Αυγούστου σε 11 αγορές (Αυστραλία, Καναδάς, Χιλή, Γαλλία, Γερμανία, Ινδία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, ΗΑΕ, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες). Το μέγεθος του δείγματος ήταν 500 άτομα σε όλες τις χώρες εκτός από τη Χιλή, την Ιαπωνία, τα ΗΑΕ και τη Σιγκαπούρη, όπου ήταν 300. Η Rockland Dutton Research & Consulting ετοίμασε το ερωτηματολόγιο και την ανάλυση, καθώς και με τη συλλογή και τη συλλογή δεδομένων από τη Dynata.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *