«Μαθήματα»… Hospitality από την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Σύγχρονες Υπηρεσίες Φιλοξενίας στον Ξενοδοχειακό Τομέα-Hospitality+», που διοργανώθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου από τις 19 έως τις 23 Μαρτίου, από την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ΕRASMUS+.

Στην αποστολή συμμετείχαν δεκαπέντε ξενοδοχεία και μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν η πρόεδρος της Ε.Ξ.Π., κα. Ευαγγελία Ξυπτερά και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης, κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης.

Ο στόχος των επιμορφωτικών σεμιναρίων ήταν η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους ξενοδόχους του νομού και η προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στην περιοχή της Πιερίας γενικότερα.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη μεγαλόνησο να ενημερωθούν για:
α. Θέματα ξενοδοχειακών ποιοτικών και λειτουργικών προτύπων.
β. Σύγχρονα εργαλεία μάρκετινγκ και κοινωνικά δίκτυα (social media).
γ. Επιτυχημένες επιχειρηματικές πρακτικές οι οποίες εφαρμόζονται από άλλες ξενοδοχειακές μονάδες της Κύπρου.

Επίσης, μπόρεσαν να επισκεφθούν επιλεγμένες ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, προκειμένου να ενημερωθούν και να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας τους. Παράλληλα, ήρθαν σε επαφή και συζήτησαν με θεσμικούς φορείς του τουρισμού της Λεμεσού, θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη και τρόπους αντιμετώπισης κοινών προβλημάτων.

Ακόμη, επισκέφθηκαν την περιοχή του όρους Τρόοδος, ενημερώθηκαν για θέματα εναλλακτικού τουρισμού και ξεναγήθηκαν σε σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος της περιοχής, ενώ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την τοπική κουλτούρα της Κύπρου.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *