Ρεκόρ πληρότητας στο Λονδίνο το 2015

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η βρετανική πρωτεύουσα καλωσόρισε 5,2 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες, ή 5,9% περισσότερους από ό,τι κατά την ίδια περίοδο το 2014, γεγονός που κάνει τους ειδικούς να «μιλούν» για νέο ρεκόρ στην πληρότητα.
Η ανάπτυξη αυτή πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα ευνοϊκό εθνικό πλαίσιο, όταν 10,5 εκατομμύρια ξένοι επισκέπτες ταξίδεψαν στο Ηνωμένο Βασίλειο την ίδια περίοδο, δηλαδή 4,7% περισσότεροι από ό,τι το 2014.
Στο ίδιο «μήκος κύματος» διαμορφώθηκε και ο εσωτερικός τουρισμός το 2015, με 9,3 εκατομμύρια Βρετανοί να επισκέπτονται το Λονδίνο τους εννέα μήνες του έτους, δημιουργώντας έσοδα για την οικονομία της πόλης της τάξεως των 2,25 δισ. στερλινών.
Οι βρετανικές αρχές αναμένουν περαιτέρω αύξηση των αφίξεων στο Λονδίνο, σε επίπεδο εγχώριου τουρισμού, το 2016, με παράλληλη άνοδο κατά 3,7% στον αριθμό των ξένων επισκεπτών, που προβλέπεται να φθάσει στα 36,7 εκατ., με τα έσοδα να «σκαρφαλώνουν» σε περίπου 23 δισεκατομμύρια.
Άλλωστε, η βρετανική πρωτεύουσα εφέτος θα ζήσει στον ρυθμό αρκετών σημαντικών γεγονότων, όπως η 40η επέτειος του Punk, η έκθεση σχετικά με τους Rolling Stones, η 400η επέτειος από το θάνατο του William Shakespeare και τα 90ά γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *