ryanair

Αν θέλετε χαμηλές τιμές, συνηθίστε τις απεργίες, λέει το αφεντικό της Ryanair!!!

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ

Οι απεργίες που ταλαιπωρούν το επιβατικό κοινό της Ryanair, είναι το αντίτιμο που πρέπει να “πληρώσουν” οι επιβάτες, για τις χαμηλές τιμές των εισιτηρίων που προσφέρει η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους, υποστηρίζει σε μια -τουλάχιστο αμφιλεγόμενη- δήλωσή του, ο ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της Ryanair.

Ο Michael O’Leary δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία του προϋπολογισμού είναι “πρόθυμη να αποδεχτεί απεργίες” αν σήμαινει ότι θα διατηρήσει χαμηλές τις τιμές των εισιτηρίων.

Τόνισε ότι η Ryanair δεν πρόκειται ποτέ να καλύψει όλες τις απαιτήσεις των πιλότων της – συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής μισθών παρόμοιων με τις British Airways -, επειδή μια τέτοια εξέλιξη, θα  οδηγούσε σε υψηλότερους ναύλους.

Τα πληρώματα θαλάμου επιβατών της Ryanair στην Ισπανία, την Πορτογαλία και το Βέλγιο πραγματοποίησαν 48ωρη απεργία τον Ιούλιο, με αποτέλεσμα την ακύρωση περίπου 600 πτήσεων, ενώ οι πιλότοι που εδρεύουν στο Δουβλίνο, έχουν επίσης πραγματοποιήσει πέντε ημέρες απεργιών τους τελευταίους μήνες.

Η αεροπορική εταιρεία ακύρωσε 150 από τις 400 πτήσεις εντός και εκτός Γερμανίας την τελευταία εβδομάδα, αφού οι πιλότοι και το πλήρωμα καμπίνας που εδρεύουν στη χώρα πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία. Τα γερμανικά συνδικάτα ισχυρίστηκαν ότι η αεροπορική εταιρεία δεν κατόρθωσε να προσφέρει ικανοποιητικές προσφορές σχετικά με τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας. Παράλληλα, επτά ενώσεις πληρωμάτων της Ryanair, από πέντε χώρες, θα συμμετάσχουν σε εικοσιτετράωρη απεργία, στις 28 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με εκπρόσωπο βελγικής ένωσης. Όπως είπε ο Yves Lambot στο Reuters, πριν γίνει η ανακοίνωση σε συνέντευξη Τύπου, «η απεργία θα γίνει σε Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Βέλγιο και Ολλανδία».

“Δεν θέλουμε απεργίες, αλλά είμαστε πρόθυμοι να δεχθούμε απεργίες, αν αυτό σημαίνει ότι θα υπερασπιστούμε το κόστος μας και την ικανότητά μας να προσφέρουμε αεροπορικά ταξίδια χαμηλού κόστους στους πελάτες μας”, ανέφερε ο κ. O’Leary .

Νέα δρομολόγια και για Ελλάδα το 2019

Τα σχόλιά του ήρθαν καθώς η Ryanair κυκλοφόρησε το μεγαλύτερο του καλοκαιρινό πρόγραμμα από τα αεροδρόμια της περιοχής του Λονδίνου για το 2019.

Τρία νέα αεροσκάφη θα εδρεύουν στο Southend και άλλα δύο στο Luton, με συνολικά 23 νέα δρομολόγια σε τέσσερα αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένων των Stansted και Gatwick.

Από το Southend θα υπάρξουν νέες διαδρομές προς Αλικάντε, Μπιλμπάο, Βρέστη, Κοπεγχάγη, Κλουζ, Κέρκυρα, Δουβλίνο, Φάρο, Κόσσε, Μάλαγα, Μιλάνο, Πάλμα, Ρέους και Βενετία, ενώ έξι νέα δρομολόγια θα εγκαινιαστούν από το Λούτον προς το Αλικάντε, την Αθήνα, τη Βαρκελώνη, τη Μπολόνια, το Κορκ και τη Μάλαγα.

Το Κίεβο, η Λβιβ και η Νάντη θα είναι οι νέοι προορισμοί από το Stansted.

Τέλος, ο O’Leary είπε ακόμη : «Εξακολουθούμε να ανησυχούμε για τον αυξανόμενο κίνδυνο ενός σκληρού Brexit τον Μάρτιο του 2019. Ενώ ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μια μεταβατική συμφωνία 21 μηνών από το Μάρτιο του 2019, τα πρόσφατα γεγονότα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν προσθέσει αβεβαιότητα και πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος ενός σκληρού Brexit, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε “προσγειώσεις” των πτήσεων για μια περίοδο ημερών ή εβδομάδων, υποτιμάται”.

Με πληροφορίες ΑΠΟ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *