Arne-Sorenson
ο κ. Arne Sorenson

Τι κάνει η Marriott για τον εφιάλτη του κορωνοϊού|Το συγκινητικό VIDEO του CEO αναφέρει τα μέτρα

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΕΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με βίντεο του ο CEO της ξενοδοχειακής αλυσίδας Marriott International, Arne Sorenson, απευθύνθηκε στους εργαζομένους της εταιρίας και περιέγραψε την πρωτοφανή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο τουριστικός και ξενοδοχειακός τομέας λόγω του Κορωνοϊού.

O CEO της πασίγνωστης αλυσίδας ξενοδοχείων αναφέρει:

“Ο Κορωνοϊός έχει έναν πρωτοφανή αντίκτυπο στην παγκόσμια αγορά και ειδικά στον κλάδο μας. Τόσο εγώ όσο και η ομάδα της Mariott International καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις του.

Πρωτίστως, πρόκειται για ένα ζήτημα υγείας και είμαι στην ευχάριστη θέση να δηλώνω, ότι λίγοι είναι οι εργαζόμενοί μας που νοσούν, ενώ είμαστε στο πλευρό των εκατοντάδων εργαζομένων μας που έχουν εξαναγκαστεί να βρίσκονται σε καραντίνα.

Ο Κορωνοϊός είναι μια κρίση, που κανείς μας δεν έχει ξαναζήσει, και αυτό σας το λέει ο CEO μιας εταιρίας με 92 χρόνια ζωής, η οποία έχει επιβιώσει από την οικονομική κρίση του 1930, το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και πλήθος οικονομικών και κοινωνικών κρίσεων κατά τη διάρκεια του 20ού και των αρχών του 21ου αιώνα.

Ο Κορωνοϊός σε επίπεδο οικονομικών επιπτώσεων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το αποτέλεσμα της πρόσθεσης των κρίσεων της 11ης Σεπτεμβρίου και της ύφεσης του 2009. Στην Κίνα οι απώλειες της Mariott International κινούνται στο 90% με την έναρξη της έξαρσης της πανδημίας, ενώ παγκοσμίως οι εταιρικές μας δράσεις έχουν μειωθεί κατά 75% τους τελευταίους 2 μήνες.

Τα μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις για να αντιμετωπίσουν την έξαρση της πανδημίας, όπως η απαγόρευση συναθροίσεων, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και η κοινωνική απομόνωση, επηρεάζουν αρνητικά τον κλάδο της φιλοξενίας, καθώς μειώνεται σημαντικά η ζήτηση και η πληρότητα των ξενοδοχείων.

Τα πράγματα είναι τόσο άσχημα, ώστε υπάρχει η πιθανότητα μερικά ξενοδοχεία της εταιρίας μας να μην ξανανοίξουν και ήδη έχουμε κλείσει ή κλείνουμε τις μονάδες μας, μέχρι να σημειωθεί άνοδος στη ζήτηση για διαμονές σε ξενοδοχεία”.

Τα μέτρα που θα λάβει η εταιρία για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι:

  • Η αναστολή των μη-απαραίτητων ταξιδιών των εργαζομένων
  • Η παύση των προσλήψεων με εξαίρεση πολύ καίριες θέσεις.
  • Η διακοπή των πρωτοβουλιών για ξενοδοχεία κατά το 2020
  • Η διακοπή των ενεργειών Μάρκετινγκ, Διαφήμισης και Branding για όλο το έτος
  • Η πλήρης διακοπή του μισθού του Arne Sorensen και του Εκτελεστικού Πρόεδρου, Bill Marriott Jr, για το 2020
  • Η μείωση των μισθών των εκτελεστικών ομάδων κατά 50%
  • Η μείωση των εργάσιμων εβδομάδων
  • Η εφαρμογή προσωρινών απολύσεων στις ΗΠΑ για 60-90 μέρες

Σχετικά με τα ανοικτά ξενοδοχεία ο Arne Sorensen δηλώνει, ότι θα κλείσουν μέρη των εγκαταστάσεων σίτισης, θα μειωθεί το εργατικό προσωπικό, και κάποιοι όροφοι θα παραμείνουν κλειστοί.

Κλείνοντας αναφέρει, πως πρόκειται για μια κρίση, η οποία δεν έχει προηγούμενο, και πιστεύει ότι ο τουρισμός, τα ταξίδια και η φιλοξενία θα βοηθήσουν στη μελλοντική ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Το γεγονός, ότι τα μέτρα κατά του Κορωνοϊού στην Κίνα φαίνεται να έχουν αποτέλεσμα και ότι υπάρχει μια μικρή άνοδος στη ζήτηση για καταλύματα τις τελευταίες ημέρες τον κάνουν να ελπίζει για την αντιμετώπιση της κρίσης, η οποία έχει στερήσει θέσεις εργασίας από αρκετούς στον κλάδο χωρίς εκείνοι προς το παρόν να μπορούν να αντιδράσουν.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *