Η Ελλάδα στους 20 κορυφαίους pet-friendly προορισμούς

ΜΕΛΕΤΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε κάθε διακοπές οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων αντιμετωπίζουν διαρκώς το δίλημμα του να ταξιδέψουν μαζί με το κατοικίδιο τους, το οποίο είναι αρκετά δύσκολο, ή αναγκάζονται να το αφήσουν πίσω. Κάτι τέτοιο επηρεάζει τόσο τη διάρκεια όσο και την ποιότητα των ταξιδιών τους. Καταλήγουν να ψάχνουν να βρουν πανσιόν ή άτομο εμπιστοσύνης ώστε να του εμπιστευτούν τη φροντίδα του τριχωτού τους φίλου. Υπάρχει όμως και μια άλλη λύση. Να ταξιδέψουν μαζί τους σε pet-friendly προορισμούς.

Πλήθος ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, αποτελούν τους 20 κορυφαίους pet-friendly προορισμούς, ώστε οι ιδιοκτήτες των κατοικίδιων να μην κάνουν θυσίες ούτε σε χρόνο αλλά ούτε και σε ποιότητα, όπως προκύπτει από έρευνα του Taxi2Airport.com

Κορυφαίες pet friendly ευρωπαϊκές χώρες

Η έρευνα έδειξε πως η χώρα με τα περισσότερα pet-friendly ξενοδοχεία είναι η Ιταλία με 18,176 διαθέσιμα ξενοδοχεία. Ακολουθεί η Ρωσία με 10,831 ξενοδοχεία, η Πολωνία με 8,521, η Κροατία με 7,794 και η Ισπανία με 6,945. Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 16η θέση με 2,733 ξενοδοχεία.

Χώρες με τις κορυφαίες αξιολογήσεις σε pet-friendly ξενοδοχεία

Η χώρα που καταλαμβάνει την πρώτη θέση στα 5άστερα pet-friendly ξενοδοχεία είναι η Γαλλία με 217 ξενοδοχεία, ακολουθούν η Βρετανία με 165 ξενοδοχεία και η Ιταλία με 157. Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι δεν είναι θέμα ποσότητας, αλλά ποιότητας.

Συμβουλές για όποιον ταξιδεύει με το κατοικίδιό του
  • Να γνωρίζει τις απαιτήσεις της πρεσβείας

Όσοι θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό με τα κατοικίδιά τους, πρέπει πρωτίστως να ξέρουν τις απαιτήσεις της χώρας-προορισμού, καθώς υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε νομικό επίπεδο από χώρα σε χώρα (όπως για παράδειγμα οι εμβολιασμοί του κατοικίδιου).

  • Να έχει διαθέσιμο πιστοποιητικό υγείας

Το πιστοποιητικό υγείας είναι απαραίτητο για την αεροπορική εταιρεία, τις συνοριακές αρχές, τα ξενοδοχεία και τα κέντρα κτηνιατρικής φροντίδας. Μια καλή συμβουλή είναι να τα έχετε σε ηλεκτρονική μορφή.

  • Να κάνει έλεγχο με την αεροπορική

Όπως και για τους ανθρώπους, έτσι και για τα κατοικίδια υπάρχουν προϋποθέσεις για να πραγματοποιήσουν ταξίδια. Αυτά είναι οι διαστάσεις του μεταφορέα του κατοικίδιου και τα πιστοποιητικά υγείας του.

  • Να έχει πάντοτε κουτί πρώτων βοηθειών για το κατοικίδιο

Ο κίνδυνος και τα ατυχήματα παραμονεύουν παντού. Καλύτερα να είσαι  προετοιμασμένος παρά να το μετανιώνεις αργότερα.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *