money tourism copyright
money tourism copyright

Ισχυρή ανάπτυξη για την ΔΕΘ-HELEXPO, με μεγάλη κερδοφορία και αύξηση κύκλου εργασιών το 2018

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βελτιωμένο ήταν το σύνολο των οικονομικών μεγεθών της ΔΕΘ-HELEXPO το 2018, με αποτέλεσμα να καταγραφούν οι καλύτερες επιδόσεις της τελευταίας εξαετίας, καθώς η εταιρεία αποκομίζει υπεραξίες και οφέλη ως αποτέλεσμα της υλοποίησης του αναπτυξιακού της πλάνου.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας έφτασε πέρυσι τα 14,36 εκατ. ευρώ, έναντι 11,88 εκατ. ευρώ το 2017 και 9,44 εκατ. ευρώ το 2013. Η μεγέθυνση του τζίρου της ΔΕΘ-HELEXPO είναι απόρροια της αύξησης της δραστηριότητας της επιχείρησης στο εκθεσιακό πεδίο, καθώς και στον τομέα των θεματικών πάρκων, των συνεδρίων και των εκδηλώσεων.

Η αύξηση του τζίρου συνοδεύεται και από σημαντική βελτίωση του οικονομικού αποτελέσματος, το οποίο πλέον για πρώτη φορά την τελευταία εξαετία απέκτησε θετικό πρόσημο και στα κέρδη προ φόρων.

dethΣτο πλαίσιο αυτό, τα κέρδη προ φόρων έφτασαν πέρυσι τις 850.824 ευρώ, έναντι ζημιών προ φόρων 432.978 ευρώ το 2017 και ζημιών προ φόρων 2,01 εκατ. ευρώ το 2013, χρονιά που έγινε η συγχώνευση της ΔΕΘ με τη HELEXPO.

Εντυπωσιακή είναι η άνοδος των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (Ebitda), που πέρσι προσέγγισαν τα 2,1 εκατ. ευρώ, έναντι 190.468 ευρώ το 2017 και μόλις 17.955 ευρώ το 2013.

Η συνεχής διαδικασία εξορθολογισμού της λειτουργίας της ΔΕΘ-HELEXPO, σε συνδυασμό με το νέο μείγμα εκθέσεων και εκδηλώσεων, την λειτουργία θεματικών πάρκων, την επέκταση στην εκθεσιακή αγορά των Αθηνών, καθώς και με την βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση των παγίων της εταιρείας, έχουν οδηγήσει τον εθνικό εκθεσιακό φορέα σε δυναμική ανάπτυξη, διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων του και επακόλουθη αύξηση των οικονομικών μεγεθών.

Μια πορεία που δεν αποτυπώνεται μόνο στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας, αλλά χαρακτηρίζει και διατρέχει όλη την λειτουργία της, η οποία είναι αναβαθμισμένη, με πλήθος κορυφαίων εκθεσιακών γεγονότων, που είναι άμεσα συνδεδεμένα με την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *