Νέο πλοίο στα σκαριά έχει η Cunard

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με ένα ακόμη πλοίο, το πρώτο μετά από 12 χρόνια, ανανεώνει τον στόλο της η Cunard. Στην 50η επέτειο παρουσίασης του θρυλικού QE2, η εταιρία, ανακοίνωσε το νέο πλοίο της χωρητικότητας 3.000 επιβατών, που θα κατασκευαστεί στο ναυπηγείο της Fincantieri.

Το πλοίο θα «συναντήσει» τα Queen Mary 2, Queen Victoria και Queen Elizabeth το 2022. Θα είναι η πρώτη φορά από το 1998 που θα «κυκλοφορούν» στις θάλασσες 4 πλοία της εταιρίας ταυτόχρονα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το νέο πλοίο θα είναι το 249ο, στο οποίο θα κυματίσει η σημαία της Cunard.

Μιλώντας σχετικά ο αναπληρωτής πρόεδρος της εταιρίας, Simon Palethorpe, ανέφερε: «Μόλις πρόσφατα γιορτάσαμε την 50η επέτειο ενός από τα πιο αγαπημένα πλοία στης Cunard, του θρυλικό QE2. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε το παρελθόν της εταιρίας, παρά να ανακοινώσουμε τη λειτουργία ενός καινούριου πλοίου. Η Cunard προσφέρει ασυναγώνιστες εμπειρίες στη θάλασσα και το νέο πλοίο υποστηρίζει τα σχέδιά μας για εξάπλωση σε διεθνείς αγορές».

Η επέκταση της Cunard έρχεται μόλις μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση ενός νέου πλοίου της Silversea, σύμφωνα με την οποία η συγκεκριμένη κίνηση δείχνει κινητικότητα στην αγορά. «Οι ανακοινώσεις αυτές φανερώνουν τη δύναμη του τομέα των πολυτελών ταξιδιών, με τον Ritz Carlton να “μπαίνει στο παιχνίδι” με τρεις θαλαμηγούς».

Ταυτόχρονα, η Celebrity Cruises έχει ήδη παραγγείλει τρία πλοία, η Ponant τέσσερα και οι Crystal Cruises, Scenic, Seabourn και Clippers είναι έτοιμες να λανσάρουν νέα σκάφη.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *